Badkamer laten schilderen?

Bij het opknappen van uw badkamer denkt u er misschien niet meteen aan om deze te laten schilderen. Echter, behoort het wel degelijk tot de mogelijkheden en is het in de meeste gevallen zelfs voordeliger dan nieuwe betegeling! Benieuw naar de mogelijkheden? In dit artikel vertellen we u meer over het schilderen van uw badkamer.
Badkamer schilderwerk

De juiste materialen

Het schilderen van een badkamer is wel mogelijk maar, vraagt om de juiste werkwijze en het gebruik van de juiste materialen. Een goede voorbereiding, de juiste verf en een goede ventilatie zijn van groot belang voor een mooi en duurzaam resultaat. Vochtige ruimtes zijn gevoelig voor schimmels en die wilt u natuurlijk niet in uw badkamer aantreffen. Voor het schilderen van uw badkamer maken we daarom gebruik van waterbestendige, schrobvasten en schimmelwerende muurverf. Dit zorgt ervoor dat uw badkamerwanden en plafond minder gevoelig zijn voor schimmels en u ze zelfs kunt schoonmaken zoals u dat gewent bent.
Badkamer laten schilderen

Vochtwerende dekking

Om een goede vochtwerende dekking te verkrijgen is voor het schilderen van uw badkamer wel enig geduld vereist. Het schilderen van uw badkamer neemt ongeveer 2 werkdagen in beslag. Echter, passen we ons aan aan uw schema zodat u uw douche niet hoeft te missen. Na het aanbrengen van de eerste verflaag dient de verf 6-8 uur te drogen voor het aanbrengen van de volgende laag. Daarna is het van belang om de badkamerwanden en het plafond van een 2e verflaag te voorzien en ook deze voldoende tijd te geven om volledig te laten drogen. Wij houden rekening met u en plannen de schilderwerkzaamheden in goed overleg zodat u er zo min mogelijk hinder van ondervindt. Een goede planning en werkwijze zorgt voor zo min mogelijk overlast, een optimaal vochtwerend resultaat en maakt uw badkamer bestand tegen schimmelvorming.

De voordelen

Door het schilderen ontstaat een strakke moderne uitstraling, zonder ingrijpende verbouwing, met vochtwerende badkamerwanden als eindresultaat. Door de strakke afwerking eenvoudig schoon te houden en in de meeste gevallen ook nog eens voordeliger dan nieuwe betegeling. Wanneer u de styling in uw badkamer na een aantal jaar weer zou willen wijzigen, kunt u simpelweg de kleur aanpassen en is een nieuwe uitstraling eenvoudig te realiseren.

Wilt u ook uw badkamer laten schilderen?

GET SOCIAL
NEEM CONTACT OP
Bel gerust met één van onze medewerkers.
Ze staan klaar om u te helpen.

Tel: +31 (0) 24 206 03 87
E-mail: info@schamp-schilderwerken.nl
Maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 – 13.00 uur