Nieuw huis gekocht. Wat nu?

Heeft u net een nieuw huis gekocht? Van harte gefeliciteerd!
Nu kan het van start gaan… Het inrichten! Waar begint u en hoe maakt u uw nieuwe huis helemaal eigen? In dit artikel delen we 5 stappen die u kunt volgen om de woning van uw dromen tot werkelijkheid te maken en een fijne sfeer te creëren.
Binnenschilderwerk Schamp Schilderwerken

1. Is de indeling juist?

De indeling van uw nieuwe woning is de basis voor uw inrichting. Is deze al helemaal naar uw wens of zou u hier graag nog iets aan wijzigen? Bedenk welke ruimtes waarvoor gaan dienen en kijk of uw wensen in de huidige indeling passen. Wellicht wilt u nog een muur verwijderen om een ruimtelijke woonkamer of keuken te creëren. Wanneer u een duidelijk beeld heeft over het gebruik van de ruimtes en eventuele verbouwingen uitgevoerd zijn is de basis gelegd en kunt u verder.
Binnenschilderwerk trap

2. Licht brengt sfeer

Bekijk aan de hand van de indeling waar u welk soort verlichting nodig heeft. Grote kans dat de basisverlichting, zoals in de hal, keuken en boven de eettafel, al aanwezig is. Maar houd ook rekening met praktische en sfeerverlichting. Omdat u weet waar alle ruimtes voor gaan dienen kunt u inschatten welke plekken belangrijk zijn om goed te verlichten. Sommige ruimtes hebben wellicht alleen sfeerverlichting nodig. Daar kunt u bijvoorbeeld een mooie design lamp of een sfeervolle set kaarsen plaatsen.

3. Maak een moodboard

Wellicht heeft u er al een klaar en heeft u uw stijl al geheel voor ogen. Dan heeft u al een goed beeld en kunt u deze stap overslaan. Indien u nog geen idee heeft, kan een moodbord u op weg helpen om uw stijl in kaart te brengen. U kunt uit verschillende tijdschriften en brochures kleuren selecteren en meubelen knippen om een visueel beeld te krijgen van uw ideale woonstijl.

4. Aan de slag!

Nu u een goed beeld heeft van de verschillende ruimtes en uw wensen kunt u van start gaan. De wanden, kozijnen en vloeren vormen hierbij de basis. Met een breed assortiment kleurenwaaiers komen we graag bij u langs om te kijken welke kleuren op uw wensen aansluiten en voorzien we u van aanvullend advies op basis van de lichtval en natuurlijke elementen van uw nieuwe woning. Het schilderen van een complete woning zal ongeveer 3-4 weken in beslag nemen. Daarna kunt u de vloeren (laten) leggen. Bonus tip: Hierbij zorgt het toepassen van dezelfde vloer door uw hele huis vaak voor rust en een ruimtelijk gevoel.

5. Verhuizen maar

De start voor uw nieuwe thuis is gemaakt. U heeft een helder beeld van uw ideale woonstijl en de toon voor de sfeer is gezet met het schilderwerk en de vloeren. Indien u zelf al meubels heeft kunt u kijken of deze nog in uw nieuwe stijl passen en uw huidige meubels wellicht zo verhuizen. Heeft u nog geen meubels of passen uw huidige meubels niet meer in uw nieuwe stijl? Dan is het tijd voor nieuwe meubels. Gewapend met uw moodboard en wensen kunt u op pad om uw droom interieur helemaal compleet te maken. Start met de basis meubelen zoals de bank en eettafel en breid langzaam uit. Zo houdt u het overzicht en voorkomt u dat u te veel spullen in huis haalt. Wanneer uw interieur helemaal compleet is rest u niet anders dan te genieten van uw mooie nieuwe huis en de fijne sfeer die u gecreëerd heeft. We wensen u alvast veel woonplezier!

We helpen u graag met het creëren van uw droomhuis.

GET SOCIAL
NEEM CONTACT OP
Bel gerust met één van onze medewerkers.
Ze staan klaar om u te helpen.

Tel: +31 (0) 24 206 03 87
E-mail: info@schamp-schilderwerken.nl
Maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur
Zaterdag van 10.00 – 13.00 uur